Stroke, a hirtelen csapás - Naturicumok webáruháza

00 36 30 687 43 47olimpiqteam@gmail.com

Őssejtvédelem - saját őssejtszaporításFlavonoidok antioxidánsokVírus - gomba és baktériumellenes1-2 es tipusú cukorbetegségreSclerosis multiplexDaganatellenesOmega 3 olimpiqteam@gmail.com+36 30 687 4347

Tartalomhoz ugrás
HOME

Stroke, a hirtelen csapás

Stroke, a hirtelen csapás
A stroke fogalma

A köznyelvben régóta ismert a szélütés, gutaütés kifejezés, jól utalva az agyban lezajlott eseményre. Gyakran nevezik agyvérzésnek is, bár csak a betegek ötödénél történik tényleg vérzés. Az utóbbi években a hazai köznyelv is átvette, átveszi a stroke kifejezést, ami angolul ütést, csapást jelent. Lényegében az agyi vérellátási zavar következtében bizonyos idegsejtek nem jutnak a szükséges oxigénhez és tápanyagokhoz, így elhalnak, és az irányító működés kiesése többnyire maradandó károsodásokat okoz.

A STROKE FŐBB TÜNETEI

Az arc, a kar vagy a láb általában egy oldalon fellépő hirtelen érzéketlensége, az egyik testfél zsibbadása (határozott vonal húzható a zsibbadó és a nem zsibbadó testfél között), az egyik oldali végtagok gyengesége vagy bénulása.
Hirtelen kialakuló beszédértési, szótalálási vagy hangképzési zavar (aphasia).
Hirtelen elhomályosuló látás (akár a megvakulásig is), kettős látás vagy látásélesség gyors csökkenése.
Hirtelen kialakuló szédülés, egyensúlyvesztés, mozgási zavarok.
Minden előzmény nélküli, szokatlan jellegű erős fejfájás, melyhez nyaki merevség, arcfájdalom, a szemek között megjelenő fájdalom, hányás és tudatzavar társulhat (ez kimondottan a stroke egy speciális típusára, az úgynevezett subarachnoideális vérzésre jellemző). Zavartság, memóriazavar, a térbeli tájékozódás, illetve az érzékelés zavara.

LEHETŐSÉG
Legyen a munkatársam,
segítsünk együtt az embereken.
Hívjon: 00 36 30 6874347
Dobrotka Béla V.I.P. mt.

FLAVIN7
20 ÉVE AZ EMBEREK EGÉSZSÉGÉNEK SZOLGÁLATÁBAN.
ŐSSEJTFOKOZÓ
Növényi alapú őssejtfokozással a saját őssejtjeinket tudjuk 150 - 250%-al felszaporítani a szervezetünk regenerációjának érdekében.
Vissza a tartalomhoz