Dr. Erdős Sándor - Naturicumok webáruháza

00 36 30 687 43 47olimpiqteam@gmail.com

Őssejtvédelem - saját őssejtszaporításFlavonoidok antioxidánsokVírus - gomba és baktériumellenes1-2 es tipusú cukorbetegségreSclerosis multiplexDaganatellenesOmega 3 olimpiqteam@gmail.com+36 30 687 4347

Tartalomhoz ugrás
HOME

Dr. Erdős Sándor

A Flavin hatása a betegekre

A flavonoidoknak az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében játszott szerepét az utóbbi évek tudományos kutatásai megkérdőjelezhetetlenné teszik. A vizsgálatok kimutatták a flavonoidok szívet és érrendszert védő, immunerősítő, daganatellenes, gyulladáscsökkentő, allergiaellenes és májregeneráló hatását. Az első flavonoidot Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas professzor fedezte fel és P-vitaminnak nevezte el. Azóta 4000 fajta flavonoidot ismerünk, melyből 300-at tudtak izolálni. Az elmúlt húsz évben felerősödött a flavonoidok kutatása. Több ezer orvos, gyógyszerész és kutató igazolta élettani hatásukat.
Gyümölcsöző egészség
Szabó László a Flavin 7 elnevezésű, gyümölcsökből kivont flavonoid- koncentrátum révén vált ismertté. A Flavin 7 élelmiszernek minősülő természetes ásványi anyag és vitaminforrás. Hatását több területen igazolták.
Az elmúlt héten fórum keretében tartottak ismertetőt a termékről, s általában az antioxidánsokról, a szabadgyökfogó készítmények hatásairól Zalaegerszegen. A tájékoztató idejére zsúfolásig megtelt a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem.
- A 70-es években nagyon érdekelt a kémia, ám az élet más pályára kényszerített. Édesapám betegsége vezetett később vissza a természetben található anyagok hasznosítási lehetőségeinek kutatásához - emlékszik vissza a Flavin 7 kifejlesztője. - Három szívinfarktus után leállt az édesapám vérképző szerve, csak úgy tudott életben maradni, hogy évente négy alkalommal 3 és fél liter vért kapott. Emellett marokszámra szedte a különböző gyógyszereket. Ekkor határoztam el, hogy megpróbálok segíteni rajta saját kis főzeteim révén, melyek nem voltak mások, mint teák és gyümölcskivonatok. Elsősorban azokat a természetben megtalálható anyagokat kerestem, amelyek a szívre, az érrendszerre és a vérképzésre hatnak. Ezekből készítettem különféle kivonatokat.
Három-négy év múlva már szemmel látható volt a javulás. A flavin fogyasztásának hatására teljesen megszűnt édesapám szív- és érrendszeri problémája, vérképző szerve meggyógyult. Jelenleg 65 éves, s ha szükséges, hajnaltól késő estig dolgozik. Ez adta az útmutatást a további lépésekhez. Saját kísérleteimet műszeres vizsgálatok követték, s elkészült a Flavin 7.
Nem másból, mint gyümölcsökből és növényekből, azok speciális kivonatából áll a készítmény. Fontos jellemzője, hogy összflavonoid és resveratrol tartalma, valamint antioxidáns és szabadgyökbefogó hatása rendkívül jó. Mindezek mellett csökkenteni képes a rákkeltő anyagok hatását.
Dr. Erdős Sándor tapasztalatai igazolják a Szabó László által elmondottakat. Az onkológus főorvos rosszindulatú daganatos betegeknél figyelte meg a Flavin 7 hatását.
- Többnyire emlő- és gyomorrákos betegeknél figyeltem meg a készítmény hatását. Öt hónapos szedést követően az emlőrák lényegesen megkisebbedett, egy évvel későbbre pedig felére zsugorodott a három centiméteres daganat. Ugyanakkor a hónalji áttét, amely jókora zöld diónyi egyenetlen képlet volt, két-három milliméteresre csökkent - említ néhány kedvező tapasztalatot megfigyeléseiből dr. Erdős Sándor. - Érdekes az is, hogy azok, akik rendszeresen szedték a Flavin 7-et, könnyebben vészelték át a kemoterápia mellékhatásait. Csökkentek hányási, hasmenési tüneteik, mellyel egy időben javult az életminőségük.
Mindezek mellett a megelőzésben is óriási szerepe van a flavonoidoknak. Meggyőződésem, hogy amennyiben a hivatalos orvoslás, valamint az egészségügyi minisztérium is támogatná a Flavin 7 alkalmazását, lényegesen kevesebb rosszindulatú daganatban, valamint szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedő páciens halna meg.
Prof. dr. Dinya Zoltán osztja az onkológus főorvos véleményét. Ô a pszichiátriában vizsgálta a flavonoidok hatását.
- Időskori kórképekben, illetve az érelmeszesedésen alapuló leépülési folyamatok esetében alkalmazhatók hatékonyan a flavonoidok. Hatékonyságukat számos publikáció támasztja alá, emellett saját klinikai tapasztalataink is jótékony hatásukat igazolják - tájékoztatott dr. Dinya Zoltán. - Mindezek ellenére jómagam a megelőzésre helyezném a fő hangsúlyt. Folyamatos szedés esetén késleltethetők bizonyos káros folyamatok.
Miniszteri elismerést vehetett át dr. Erdős Sándor
Nem tervez csendes éveket

Egészségügyi miniszteri dicséretben részesült a Semmelweis-napon dr. Erdős Sándor onkológus főorvos. A zalaegerszegi onkológiai gondozót vezető főorvos nemrégiben ment nyugdíjba. Hivatását azonban nem adta fel. Jelenleg a nagykanizsai kórház onkológiai szakrendelését vezeti, és magánrendelőjében is fogadja pácienseit.

Dr. Erdős SándorDr. Erdős Sándor neve nem ismeretlen az orvostársadalomban. Gyógyító munkájának közel 40 éve alatt mindvégig a betegek érdekeit tartotta szem előtt. Sokat fáradozott az onkológiai betegellátás jobbítása érdekében, és fontos szerepet játszott a megyei kórház önálló onkológiai osztályának visszaállításában. A főorvost miniszteri dicsérete apropóján kerestük fel.
– 1964-ben végeztem el a Szegedi Orvostudományi Egyetemet, mely után belgyógyászati klinikán kezdtem dolgozni. Később szülészeti-nőgyógyászati szakképesítést szereztem. Mikor Zala megyébe kerültem, a novai szülőotthon vezetésével bíztak meg, és négy csatolt község betegeit, szülő anyáit láttam el. Közben jártam Algériában is, ahol egy szülészeti osztályt vezettem – mesél pályájáról dr. Erdős Sándor. – Külföldről visszatérve az egerszegi kórházban helyezkedtem el. Időközben onkológus szakképesítést szereztem, és onkológusként dolgoztam egészen nyugdíjazásomig.
– Milyen feladatok vártak önre a kórházban?
– Nagyon komoly feladatokkal kellett szembenéznem. A daganatos betegségek megelőzése mellett törtem lándzsát. Jól emlékszem arra a napra, amikor Zalalövőre mentünk emlőszűrést végezni. 123 hölgyet vizsgáltunk meg egy nap alatt.
Rendkívül összetett feladat a daganatos betegek kezelése. Szoros együttműködésben dolgozik a sebész, a patológus, a szövettanász, a radiológus, a képalkotó diagnoszta és a klinikai onkológus. Minden egyes betegre vonatkozóan külön kezelési stratégiát állítunk fel. Huszonkét éven keresztül végeztük ezt. Boldogan mondhatom, hogy a zalaegerszegi onkológiai team működése kiemelkedett az országban. Nagy öröm számomra, hogy a Zalaegerszeg mellett a közelmúltban Nagykanizsán is sikerült megszerveznünk az onko-teamet.
– Végigkísérte az onkológiai betegellátás fejlődését, illetve hanyatlását. Hogyan emlékezik vissza az eltelt időszakra?
– Mint bizonyára sokan tudják, 15 ágyas részlegként indult az onkológiai betegellátás a kórházban. Ezt követően jött létre az önálló klinikai onkológiai osztály, melyet sajnos 1994-ben megszüntettek. Bár a szakmai kollégium egyértelműen ellene volt a „likvidálásnak“, el kellett fogadnunk az intézet vezetésének döntését. Hat éven keresztül folytattuk a harcot az önálló osztály felállításáért. Ma már elmondhatom, hogy nem voltak hiábavalók erőfeszítéseink, hiszen az év elején sikerült újjászervezni az osztályt. Nagyon örülök ennek, bár véleményem szerint további ágyakra lenne szüksége Zala megyének.
– Nem álltak Öntől távol a korszerű gyógyítási módszerek sem.
– Mindig igyekeztem követni az újat. Figyelemmel kísérem a tudományos eseményeket, a daganatos betegek gyógykezelésének fejlődését. Közel 50 előadást tartottunk nemzetközi kongresszusokon e témában. Főként az emlőrákra, és a nőgyógyászati daganatokra koncentrálódott figyelmem, de természetesen klinikai onkológusként, valamennyi daganatra kiterjedtek tanulmányaim.
– Részt vett a flavonoidok hatásainak klinikai megfigyelésében is.
– Igen. Egy gyermek kérte a segítségemet, hogy emlőrákos édesanyja térítésmenetesen hozzájuthasson a Flavin-7-hez. Éppen Egerben volt egy emlőrákkal foglalkozó konferencia, melyen részt vett Szabó László tanár úr, a szer feltalálója, akit megkértem, hogy biztosítsa ingyen a cseppeket a betegem részére. Magam is észrevettem a 90-es évek elején, hogy egyes betegek jobban tolerálják a kemoterápiás kezelést, nem hánynak, nincs hasmenésük és a hajhullásuk sem aggasztó. Ők valamennyien flavonoidokat, valamint E-vitamint tartalmazó kapszulákat szedtek. A kontrollált klinikai vizsgálatok bebizonyították aztán, hogy ezek a flavonoidok valóban csökkentik a kezelések mellékhatásait. Én személy szerint nagyon fontosnak tartom, hogy a betegek életminősége a gyógyítás során is jó legyen. Természetesen továbbra is a sebészeti, sugaras és a gyógyszeres terápia vezethet eredményre a rákos betegek gyógyításában, ám a kiegészítő kezelésekben helyet adhatunk a flavonoidoknak, anti-oxidánsoknak. Bizonyítottan van létjogosultsága ennek a természetgyógyászati gyakorlatnak.
Dr. Erdős Sándor több elismerést is kapott munkája során. Valamennyi megyei főorvostól dicséretben részesült, a közelmúltban pedig az egészségügyi miniszter is tolmácsolta köszönetét a betegellátásban végzett kimagasló tevékenységéért. Ellenszenvre csupán – bár nem tudja miért – a megyei kórházban talált. Nyugdíjazását követően július 1-jei hatállyal felmentették szakfelügyelő főorvosi tisztségéből is. Mindez azzal jár, hogy le kell mondania az országos szakfelügyelő főorvosi kollégium elnöki tisztéről.
– Mindezek ellenére lelkemben harmónia van. Sok kellemetlenség ért az utóbbi időben. Ettől függetlenül úgy gondolom, ameddig egészségem engedi, dolgozom a nagykanizsai kórházban. Huszonkét évig nem találtak megfelelő szakorvost az onkológiai szakrendelés élére. Szeretném én betölteni ezt a pozíciót. Terveim között szerepel a nagykanizsai kórházban is létrehozni egy 15 ágyas önálló klinikai onkológiai osztályt. Nagyon indokolt lenne ez.
Dr. Erdős Sándor egész életében aktívan dolgozott, éppen ezért nem tervez nyugodt, csendes nyugdíjaséveket. Amennyiben Nagykanizsán is képes lesz olyan eredményeket elérni, mint Zalaegerszegen, biztosan mindenre kiterjedő, szakszerű ellátásban részesülhetnek a daganatos betegek.Miniszteri elismerést vehetett át dr. Erdős Sándor
LEHETŐSÉG
Legyen a munkatársam,
segítsünk együtt az embereken.
Hívjon: 00 36 30 6874347
Dobrotka Béla V.I.P. mt.

FLAVIN7
20 ÉVE AZ EMBEREK EGÉSZSÉGÉNEK SZOLGÁLATÁBAN.
ŐSSEJTFOKOZÓ
Növényi alapú őssejtfokozással a saját őssejtjeinket tudjuk 150 - 250%-al felszaporítani a szervezetünk regenerációjának érdekében.
Vissza a tartalomhoz